Fritid

Turer

Hvert år drar alle andreklassingene på KVN på klassetur. Det vil si at dersom du går 2ST, 2HO eller IT får du være med på en fantastisk minnerik tur. 

Bilde av elever og lærere på skoletur i Krakow, de sitter på kanten av en scene på gaten ute - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport

Tett program

Turen har fokus på historie og kultur, i løpet av oppholdet får man blant annet besøke saltgruven i Wieliczka og konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau, være med på katolsk messe i Dominikanerklosteret, og møte polske elever på en videregående skole.

Bilde av en hånd som plukker opp en bowlingball - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport
Bilde av to elever i Krakow, to jenter som lener seg inntil et bygg og smiler til kamera - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport

Tid til venner

Turen har også fokus på å knytte tettere bånd på tvers av linjene, ikke minst oppleve Krakow på egen hånd- det vil si timevis med shopping i de 270 butikkene du får samlet på ett kjøpesenter-Galeria Krakowska!

Bli- kjent-tur med førsteklassingene

På KVN gjør vi alt vi kan for at du skal trives fra dag 1, og i år tok vi med alle førsteklassingene på Rabothytta- DNTs storslåtte turisthytte nummer 500. Den ligger på 1200 m.o.h og tett inntil Okstindbreen. Hytta ligger i spektakulær natur, og vi var så heldig å få dra dit- bare for å kose oss med brettspill, mat, kortspill og quiz.

Bilde av en gjeng elever, gutter og jenter, på fjelltur med klassen, de sitter ved et trebord på benker i tre, det er turklær og utstyr rundt dem, termoser på bordet, de er i fjellene på Nesna - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport
Bilder av lærer og elever på skoletur i fjellet, de sitter i gresset og ser utover sjøen og fjorden - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport

Tur med 3st og påbygging

Det er ikke bare førsteklassingene som skal bli bedre kjent, både påbyggingsklassen og 3st drar på sin årlige tur til Stokkvågen for å lage mat, kose seg rundt bålet, gå på topptur og samarbeide i den ultimate og obligatoriske Stokkvågen- postløypa. I slike idylliske omgivelser sammen med lærere og medelever er turen en uforglemmelig opplevelse.

Skidag i Hemavan

Heldigvis er Nesna nært alt- også et fantastisk alpinanlegg i Hemavan i Sverige. KVNs årlige skoletur går til Hemavan, og hver år fylles bussene med ivrige og skiglade elever som får bruke en hel dag i bakkene. En dag med bare lek og moro!

Bilde av en mann som står på ski om vinteren på fjellet - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport