E-sport

E-sport på KVN

Går du på Vg1 informasjonsteknologi eller studiespesialisering så kan KVN tilby faget toppidrett med e-sport. Vi har et eget topp utstyrt spillrom som disponeres av e-sportelevene i skoletiden og på fritiden. Hva sier du om å få 60 timer lekse i CS? Ved hjelp av opplæring i blant annet treningsplanlegging, strategi og ferdigheter vil du kunne bruke skoletiden til å utvikle deg som spiller. Vår erfarne lærer er en anerkjent profesjonell spiller, analytiker og manager på høyeste nasjonale og internasjonale nivå!

Benytt sjansen til et skoleår som både er nyttig og morsomt. Vi tar opp elever fra hele landet, også elever uten ungdomsrett.

Bilde av to gutter som gamer på PC i et mørkt rom, de sitter i dyp konsentrasjon, han ene, nærmest kamera har en tatovering på halsen og går med caps, de har begge headset på - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport
Bilde av en jente som holder hendene sammen i en posisjon og peker mot kameraet, bak står det blant annet "SPACE" i store bokstaver - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport

Hva er toppidrett e-sport?

E-sport er konkurransespilling som foregår på et visst profesjonelt nivå. Gjennom 5-timers faget Toppidrett E-sport lærer du hvordan du kan hevde deg innen e-sport. Ut over de 5 timene toppidrett vil du trene mye på spesifikke ferdigheter sammen med laget ditt.
Du trener koordinasjon, reaksjonevne, konsentrasjonsevne og får veiledning i hvordan du kan presetere bedre i det spillet du har valgt.

Vår meget dyktige esport-lærer vil veilede deg ved å analysere en spilløkt sammen med elevene. Du får lære av de aller beste på feltet e-sport. Samtidig vil faget toppidrett lære deg om viktige områder som kosthold, fysisk form og hjernens behov for hvile.

E-sport skiller seg fra «gaming» ved at man har en mye mer analytisk tilnærming og et mye mer målrettet og bevisst forhold til spillingen og livsstilen sin.

Vår e-sportlærer - i verdensklasse

KIM-ERIK "ZAROTAN" AANES

Startet sin første bedrift som 17-åring, en internettkafe. Spilte deretter Warcraft 3 på toppnivå i Europa. Fant etter hvert ut at hans store styrke var som spillanalytiker og «player management». Dette gjorde han freelance i noen år med lag helt opp til Tier 1-nivå i spill som Counter-Strike, Starcraft, Hearthstone og mange flere, før han gikk videre og startet sin første org i 2010.

Målet til Kim-Erik har alltid vært å bygge opp nye lineups, for så å hjelpe dem inn i større lag. Kim-Erik er også hyppig brukt som e-sport spesialist for events og show og har vært selv vært leder for over 50 arrangementer i Norge.

I e-sportens barndom startet Kim-Erik Gamer’s Paradise, nå kjent som Telialigaen, den største e-sportligaen i Norge. Han fikk Coca-Cola med på laget, som igjen fikk med Gamer.no, som nå har overtatt ansvaret for arrangementet.

Bilde av en ansatt/lærer på skolen i E-sport, bildet er i svart/hvitt - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport

Kim-Erik har vært CEO/Manager i GamersLeague eSports med over 30 nasjonale mesterskap i mange forskjellige spill som CSGO, Starcraft, LoL, Track Mania og Hearthstone. Her var de det første laget noensinne til å ha 2 spillere i «top 8 finals» i Blizzards HS majors. Deres Hearthstone og StarCraft lineup var rangert som top 5 i Europa i 3 år, og de deltok aldri i et Norsk LAN uten å vinne. Han var med på å oppnå tredjeplass i ESWC, andreplass i SLTV Proseries, to tredjeplasser i Gosuleague Pro I Dota 2. Han har solgt lag/spillere til orgs som Fnatic, Team Liquid, MYM, Dignitas og flere andre.

Nå er Kim-Erik engasjert i Ronin Horde med to seire i polsk CSGO skoleliga før lineup’en ble plukket opp av andre lag. Andreplass i Copenhagen GFames i APEX Legends kan nevnes, for ikke å glemme at han er leder for et lag som er rangert som et av de beste i Europa i PUBG.

Bilde av en e-sport-turnering, her sitter det mange mennesker og spiller foran hver sin PC, og i bakgrunnen er det en turnering som pågår på de store skjermene bak - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport