Helse- og oppvekstfag VG1

Helse- og oppvekstfag

Ønsker du å jobbe med mennesker og i tillegg være sikret jobb etter endt utdanning? Da er helse- og oppvekstfag noe for deg. I dag er det en stor mangel på arbeidskraft innen helsefag.

Her vil du lære om helsefremmende arbeid, fysisk og psykisk helse, hvordan kroppen er oppbygd, kommunikasjon og samhandling, barn og unges utvikling, kosthold, ernæring og hygiene. På helsefag blir du kvalifisert til et yrke der du utgjør en forskjell i menneskers liv. Du blir godt rustet for videre jobb og studier innen fagfelt med menneskelige relasjoner.

Lær å bli en livredder

Visste du at de fleste brannvesen i Norge har flere oppdrag som gjelder akutt helsehjelp enn oppdrag som gjelder brann? Aller flest utrykninger har brannvesenet til trafikkulykker. I svært mange tilfeller samarbeider brann, ambulanse og politi. Uansett hva du bestemmer deg for å utdanne deg til senere, vil du i løpet av dette skoleåret få god kjennskap til hvordan brannvesen, ambulanse og politi arbeider med.

Unik utdanning i Norge

Du finner Helse- og oppvekstfag Vg1 mange steder i Norge, men Helse- og opvekstfag med livredning Vg1 finner du bare på KVN. Sammen med ansatte i brannvesen, Røde Kors, helsetjenesten og politiet, kan KVN tilby en av de mest spennende og interessante Vg1-kursene i landet.

Førstehjelp og redningstjeneste

Vi starter året med et grunnleggende førstehjelpskurs med livredding, så fortsetter vi videre med mange spennende og praktiske øvelser som gjør oss i stand til å være med å redde liv.

Elever om Helse- og oppvekstfag