I Akvakultur trengs det ansvarsbevisste folk som vil jobbe for å optimalisere vekst, velferd og produktkvalitet av fisk, skalldyr og alger. Som fagoperatør i akvakultur kan du jobbe på flere typer oppdrettsanlegg på land og til sjøs, og viser du interesse for fag og arbeid er du garantert jobb på Helgelandskysten.
Gjennom VG2 Akvakultur på KVN får du alle kursene du trenger for å gå ut i arbeid som lærling. Du vil også få teste ulike arbeidsområder i akvakultur gjennom skolens praksis og utplassering i forskjellige bedrifter. Gjennom utdanningen blir du godt kjent med flere driftsformer fra start til sluttprodukt, slik at du kan finne ut hva du syns er mest interessant.
Næringene ønsker fagarbeidere som henger med i den raske utviklingen og på KVN vil du lære hvordan du tar i bruk ny teknologi og kunnskap. Våre satsningsområder er nettopp IT, velferdsteknologi og forvaltning av natur og dyr for langsiktig bruk.
Akvakultur er praksisorientert, og vi jobber for at du skal få grunnleggende ferdigheter og kunnskap for å kunne jobbe innen havbruk enten direkte etter videregående eller ved videre studier.
Etter to år som lærling vil du få fagbrev i Havbruksteknikkfaget eller Akvakulturfaget. Hvis du vil videre på høyere utdanning innen havbruk kan du ta Vg3 Påbygging hos oss på KVN, og studere videre.
KVN ligger optimalt plassert mellom fjell og hav. Her er det kort vei til havet, og veien til næringen. Vi er en liten skole som jobber tett med oppfølging av våre elever. Hos oss blir du ikke borte i mengden. Du vil møte andre elever på andre studieretninger, og ha undervisning sammen. Dette gjør at du kan finne dine venner fra hele skolen, med forskjellige interesser. Vi har dedikerte lærere som ønsker å utvikle morgendagens arbeidere og studenter, og vi jobber for å få reflekterte, kunnskapsrike og praktiske elever til næringen.
Akvakultur vil være nytt fra høsten 2026, og vi jobber hardt for at dette studiet skal være tilrettelagt i forhold til næringen. KVN samarbeider med flere lokale aktører som tør å satse på økt dyrevelferd og nye teknologi- og driftsløsninger. Dette vil være et stort pluss for deg som tar utdanningen uansett hvor veien går videre. Det vil gi solid innsikt i hvordan man utvikler lokale næringer i et stort verdenssamfunn.
Oppdrettsnæringen, drift og ledelse, tilsyn og vedlikehold av anlegg, matsikkerhet og produktkvalitet, naturforvaltning, marinbiologi, osenograf, fiskehelsebiolog, veterinær, sivilagronom innen; ernæring og fôrproduksjon, genetikk og avl, etologi og dyrevelferd. Bli rådgiver eller konsulent innen utallige områder som berører natur-, havbruk og akvakultur!
Det er et HAV av muligheter.
Alle elever på VG1 og VG2 følger et eget kristendomsfag på to timer i uka.
Hentet fra VIGO.
Fellesfag utgjør 252 timer, programfag utgjør 477 timer, mens yrkesfaglig fordypning utgjør 253 timer.
KVN er en kristen friskole som er åpen for alle. KVN er skolen mellom kyst og fjell, mellom hav og himmel. Vår skole har som mål at hvert enkelt individ skal bli sett og respektert som det er. Du er verdifull!
KVN kjører inntaket gjennom våren, med hovedinntak i mai. Vi tar opp de som har søkt direkte til KVN og de som har KVN som 1. prioritet på VIGO. Fra juni har vi et forløpende inntak.