Skolestedet Nesna

Skolested i over 100 år

Skolestedet Nesna

I over hundre år har Nesna tatt imot studenter og elever. I storhetstiden hadde Høyskolen i Nesna mer enn 1300 studenter her på tettstedet. Selv om Nord Univeristet har vedtatt å legge ned studiesteder så sloss vi nå for å beholde en universitetscampus på Nesna. Fortsatt er Nesna en flott plass å bo og studere.

Oversiktsbilde av skolen, flyfoto, du ser en fotballbane, internatbygg og skolebygg, du ser også flere parkeringsplasser. Sjøen og fjorden er i bakgrunnen - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport
Bilde av to kvinnelige lærere og en hund med rase husky, de står på en type strand ved vannet under solnedgang - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport

Vakre Helgeland

KVN er skolen mellom kyst og fjell, mellom hav og himmel. Nesna ligger midt på Helgeland, kanskje Norges vakreste kyst? Her er det utallige muligheter for deg som liker å bevege deg ut i naturen både sommer som vinter.

Kom og bli forelsket.

Nært og sosialt

På Nesna er alt nært. Har du sykkel så kommer du overalt på fem minutter. Du slipper å vente på bussen, eller få noen til å kjøre deg på trening.

Skole er ikke bare fag og arbeid. I tillegg er det viktig at du er på et sted du trives. KVN er liten skole, der det kanskje er lettere å bli sett, og der alle kjenner alle. KVN har åpen skole på kveldstid, med leksehjelp og med ulike sosiale aktiviteter.

Nesna er et skolested med mange ungdommer, og her skjer det mye til å være i ei lita bygd. Det gir mange muligheter for deg som ønsker å være aktiv enten i idrett, teater, friluftsliv eller musikk.

Bilde av en klasse på tur ute, fokuset er på en jente som har grillet seg en pølse på et spyd, hun smiler - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport