I fyr og flamme for realfag

Hva er realfag?
Det er naturvitenskaplige fag som fysikk, kjemi og matematikk. Tar du disse realfagene får du spesiell studiekompetanse.

Hvorfor realfag?
For enkelte studier som f.eks. medisin er det viktig at du har gode kunnskaper i matematikk, fysikk og kjemi før du begynner å studere.
Vinjar sier at han har valgt realfag for å ha flere valg når han skal velge videre utdanning. Han forteller videre at realfag er litt avansert, men artig og veldig interessant.

Carl og Vinjar har vist oss et eksperiment der vi får se hva som skjer når heksemel (lycopodium) kastes opp i luften og tennes på.
«Det meste spennende her er at en lærer hva som skjer bakom flammene», sier Carl.

«For oss er det viktig å koble sammen teori med praksis. Elevene våre får ofte teste dette i et laboratorium. Vi låner laboratoriet på Nord universitet her på Nesna. Dette er et topp moderne laboratorium med alle fasiliteter som en trenger for å gjøre forsøkene på en trygg måte», forteller faglærer Knut.
Nesna kommune stiller også opp for å hjelpe elevene å forstå hvordan et renseanlegg fungerer slik at vi får rent vann i springen.

Næringslivet etterspør utdanning innenfor realfag, både innenfor det grønne skiftet og de tradisjonelle næringene. Her er det mange muligheter.

Du kan lese mer om tilbudet hos oss her: https://www.kvn.no/studietilbud/studiespesialisering/

Siste innlegg

Velkommen til skolestart
Velkommen til skolestart
Bilde av en dame som holder et nettbrett og noterer på dette, hun smiler mot noe på utsiden av bildet - Kristen Videregående Skole Nordland - E-sport
Mangler du skoleplass?
To dager med søppelplukking gav sjokkerende resultater
Skoletur med mening
HO2a
Bli helsefagarbeider