Lån og stipend

Elever ved KVN kan søke stipend og lån på samme betingelser som elever ved en offentlig skole. Lånekassen gir imidlertid et tilleggslån som tilsvarer skolepengene, for de som har rett på studielån.  Søknad om lån og stipend kan sendes lånekassen når du er tatt opp som elev.

Svar fra lånekassen

Etter 3 - 4 uker kommer navnelister og konvolutter med svar fra Lånekassen til skolen:

  • Navnelistene blir umiddelbart slått opp på tavla.
  • Når du har funnet navnet ditt på lista, går du til resepsjonen og kvitterer for å motta din konvolutt.

Konvolutter som ikke hentes før fristen, blir returnert til Lånekassen. Klage på behandling må sendes Lånekassen innen 3 uker etter mottatt brev.

Fravær

Elevenes fravær blir rapportert til Lånekassen flere ganger i skoleåret. For stort fravær kan resultere i at Lånekassen stopper utbetalingene resten av skoleåret. Dersom du avbryter et skoleår, kan Lånekassen gjøre om til lån det stipendet du har fått for mye.

Ved sykdom gjelder egne regler.

Fritak/deltid

Elever som søker fritak fra fag, vil få redusert lån/stipend. De defineres som elever i deltidsutdanning og vil få lånet redusert etter graden av studiebelastning.

Utstyrsstipend

Alle elever med ungdomsrett får i tillegg til gratis læremidler på skolen, et stipend fra Lånekassen. Stipendet skal bidra til å dekke utgifter til nødvendig individuelt utstyr som trengs i utdanninga. Stipendet utbetales i første utbetalingsrunde. 
Det er i dag 946 kr for Studiespesialiserende, Helse og oppvekstfag, Service og samferdsel.
Mange skoler krever at elevene betaler inn dette utstyrsstipendet for å dekke lån av PC. Det gjør ikke KVN.

Søknadsfrist

Husk at du må søke om stipendet før 15.november!

Alle søknader om lån og stipend skal være digitale. Gå til Vigo eller Lånekassen for mer informasjon.

 

Translate
noafsqamarhyazeubebnbsbgcanyzh-CNzh-TWcohrcsdanlenettlfifrfyglkadeelhthawiwhihuisidgaitjakkkokukylvltmkmgmsmlmtmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu