Hybeltilbud

Hybeltilbud

Vi har inntil 20 hybler i et eget hybelhus for KVN-elever. Huset er en av de tidligere studentblokkene som Nesna kommune nå eier. Det er førsteklassingene som blir førsteprioritert ved fordeling, men her er mulighet for alle å søke. På hyblene kommer det til å bli oppfølging fra miljøarbeider på KVN.

Hver hybel er møbelert og har vask på rommet. Ellers er det fem og fem som deler på bad, to toaletter og kjøkken/fellesareal. Strøm, oppvarming og internett er inkludert i husleia som er satt til 2900,- i mnd.

Hvis du synes dette er interessant og ønsker en slik hybel, er det bare å ta kontakt med oss. Send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring 750 66 000

Les mer...
Søk KVN

Søk KVN

Har du søkt skoleplass til høsten? På KVN har vi ledige plasser. Søk direkte til oss via www.kvn.no/soknad. Vi lover deg høy kvalitet i et miljø hvor du blir sett og respektert. I en tid der «alt» blir sammenslått og stort, er KVN en motvekt, med 140 elever er vi en passe stor skole med fokus på trivsel og kvalitet. Her er det lett å få seg venner.

KVN har studietilbud som gjør deg i stand til å studere videre, eller som gir deg en yrkesutdanning i yrker som er etterspurt. I undervisningen treffer du engasjerte og dyktige lærere som er opptatt av at du skal lykkes.

Det er viktig for oss at elevene blir godt kjent med hverandre, og derfor vi legger opp til mye sosial aktivitet og spennende turer. Studieturen til utlandet andreåret er ofte en av høydepunktene i tiden på KVN.

I en by er det ofte store avstander, men på Nesna er alt nært. Du trenger ikke buss for å komme deg rundt. Det er kort avstand til vennene dine, til skolen, butikken og trening. Trenger du å reise inn til en by innimellom, er det gode kommunikasjoner både til Mo i Rana, Sandnessjøen og Bodø.

Vi har hele landet som opptaksområde, så her kan du treffe du både nordlendinger, trøndere, vestlendinger, østlendinger, kristne, muslimer, ateister, og mange andre... du vil oppleve et mangfold av historier og mennesker.

Søk KVN du også!

Les mer...
Rock mot rus

Rock mot rus

Skolekonsert med Hans Inge Fagervik

Den 21.mars hadde vi besøk av Hans Inge Fagervik og hans ROCK MOT RUS. Han tok oss med på en konsert med mange sterke historier fortalt gjennom både foredrag og musikk.

ROCK MOT RUS er et rusforebyggende program for ungdom som er laget av artisten selv i samarbeid med skole og politi.

 

Les mer...
KVN 25 år!

KVN 25 år!

I år feirer vi at det er 25 år siden de første klassene startet på KVN. Jubileet kommer til å bli markert med fest og åpent hus i helga 10./11.september 2016.

Lørdag den 10.september 2016 feires 25 års jubileet med brask og bram! Først blir det festmiddag for inviterte gjester, og fra kl 18.00 på kvelden blir det åpent hus på KVN, med taler, mingling, musikk og mer. På søndag blir det festgudstjeneste i Nesna kirke, med påfølgende kaffe og kaker på KVN.


Pådriver for en kristen videregående skole på Nesna var journalist og kommunepolitiker Ansgar Jensen. Han fikk med seg de fire stifterorganisasjonene: Frikirken, Misjonsselskapet, Indremisjonen og Santalmisjonen (de to siste er senere slått sammen til Normisjon). Skolen ble en selveiende stiftelse med navnet Kristen videregående skole – Nordland (KVN).

Eivind Olafsen ble ansatt som rektor og han påtok å sette ideen ut i live.  Sammen med styreleder Halvar Botnen la de grunnlaget for å starte opp en ny skole etter daværende privatskolelov, og høsten 1991 startet KVN opp med to klasser. 

I starten leide skolen lokaler hos Høgskolen i Nesna, men det ble tidlig klart at KVN måtte ha et eget skolebygg, og høsten 1993 fikk Nesna Entreprenør ansvaret for å sette opp et skolebygg. Tomt ble stilt til disposisjon av Nesna kommune, og den nye skolen sto ferdig allerede våren 1994.

I starten hadde KVN bare tilbud om Allmennfag, men i 1994 startet skolen et tilbud om Helse- og sosialfag, og året etter startet Hjelpepleien som da var toårig. IKT-driftsfag ble startet i 2001. Elevtallet har variert noe, men med en foreløpig topp skoleåret 2005-06 med 180 elever.

Allerede i 2001 var det planer om et tilbygg, skolen var blitt for liten. I 2003 var planene klare og året etter ble arbeidet satt i gang.  Nybygget med nye undervisningslokaler, en utvidet kantine og funksjonelle kontorer til lærerne, sto ferdig våren 2005.

Helt fra starten har eleven stått i sentrum for skolens arbeid.  At elevene skal trives og bli møtt med respekt og tillit har alltid vært viktig. I de 25 siste årene har mer enn tusen ungdommer fått et godt skoletilbud gjennom KVN, og vært en viktig skole for Nesna og for Helgeland. 

Vi har et håp om at vi også klarer å samle inn litt penger denne helgen, slik at vi får råd til å «pusse opp» atriet (bakgården) på KVN. Hvis du ønsker å gi en gave, er det mulighet via vår gavekonto 4625.10.32300, eller ved å besøke oss på skolen denne helga.

Vi gleder oss til å markere at KVN har blitt 25 år. Velkommen til 25-årsjubileum!

 

Les mer...
Subscribe to this RSS feed
KVN videregående skole