Advarsel
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 573

Første gang du bor alene?

Og det kan jo være skremmende for noen. Det er faktisk overraskende mange utfordringer et hybelliv kan by på, men ingenting er så vanskelig at du ikke får det til selv. Men du har ansvaret for deg selv, og dette ansvaret vil ha stor betydning for egen trivsel. Hvis du vil vite mer om leie av hybel på Nesna har vi en facebook-side hvor du kan stille spørsmål/legge ut en annonse. Siden finner du her.

DSC 0272

Det er allikevel greit å ha tenkt over noen ting, og vi vil hjelpe deg med det.

Utstyr

Ikke kjøp alt nytt. Det blir dyrt og mye å dra meg seg- husk at du har begrenset med plass som hybelboer. På Nesna har vi en bruktbutikk hvor de selger mye forskjellig, kanskje finner du noe for en billig penge?

DSC 0134

Økonomi

Det er en overgang å måtte kjøpe First Price produkter, men man kan ikke ha råd til alt. Det er vanskelig å disponere pengene sine når man skal bo for seg selv for første gang og lett å miste oversikt. Sett opp et budsjett, fordel pengene og gjør deg noen tanker om hva som er viktigst å bruke pengene på- en ny fin genser eller mat i magen?

IMG 4738

Lekser

Hvordan skal man finne motivasjon til å gjøre lekser etter en lang skoledag? Kom på leksekafe som KVN arrangerer hver tirsdag. Da kan du møte andre elever og få hjelp av lærere som stiller opp. Lekser kan man ikke unngå for lekser gir resultater. Men det er du som må gjøre de.

IMG 4716

Søvn

Når ingen forteller deg at du må legge deg er det vanskelig å komme på det selv. Søvn er viktig, og for å lære må man være uthvilt. Det er du selv som må ta ansvar for å få nok søvn, men dersom du ikke klarer å komme deg opp om morgenen kan vi på KVN hjelpe deg med det.

DSC 0253

Trening

Trening gir overskudd, bedre konsentrasjonsevne og bedre humør. Vi har KVN-trim hver uke, et tilbud bare for KVN elever og et treningssenter der KVN elever får redusert pris. Du kan også være med på en rekke andre aktiviteter som fotball, badminton, Svømming, skyting og volleyball.

20110130-EB7F9518

Kosthold

Det kan virke lettvint å hive en grandis i ovnen når man bor på hybel, men det egner seg ikke som middagsmat hver dag. Gjør deg noen tanker og lag deg regler for hva du bør spise og ikke spise. Planlegg måltider som du vet gir energi og overskudd. Det fine med å bo på hybel er at mange andre også gjør det- hvorfor ikke lage mat sammen? Eller så kan du komme å spise kveldsmat på KVN hver tirsdag klokken 20.00.

20110129-EB7F0169

Trivsel

Dette er nok det viktigste punktet. Tiden din på KVN skal ikke bare være skole skole skole, du skal sitte igjen med mye mer. Ikke minst gode venner. Ta initiativ, gå å snakk med sidemann, møt medelever på fritiden og gjør en innsats for å bli kjent med de rundt deg.

IMG 2058

 

KVN videregående skole