Advarsel
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 573

Spørsmål og svar

Vi har samlet sammen noen spørsmål med svar! Ta kontakt om du lurer på noe mer.

DSC 0176

 

Når er søkefristen og hvordan søker jeg?

KVN samarbeider med Nordland Fylkeskommune om inntak av elever. KVN står selv for selve opptaket, men elever søker gjennom fylkeskommunens søknadssystem VIGO frem til fristen 1.mars. KVN tar opp elever også etter denne dato, men da på eget søknadsskjema.

Er det noen arrangerte turer/aktiviteter på KVN?

Du får oppleve mye som elev på KVN. Som fersk førsteklassing gjør vi vårt aller beste for at du skal trives fra dag 1. I år ble alle førsteklassingene med på bli-kjent-tur til Rabothytta hvor vi spilte brettspill, lagde mat sammen og hadde quiz. Som andreklassing- uansett hvilken linje du går- får du være med til Krakow på klassetur, en minnerik tur du garantert vil huske. Dersom du går påbygging eller i 3st arrangeres det tur til Stokkvågen tidlig på høsten. Turen har fokus på friluftsliv og samarbeid, godt mat og hyggelige samlingsstunder.

Les mer om våre turer her.

Hvordan er miljøet på KVN?

KVN har et godt og åpent miljø man kommer fort inn i. KVN er mindre enn andre videregående skoler og du blir dermed sett og hørt av dine medelever og lærere. Vi gjør det vi kan for at du skal ha en fin tid på KVN og stiller opp hvis noe oppleves som vanskelig. Skolen er kjent for høy trivselsfaktor og dette er noe vi er stolte av.

Les mer om KVN her.

Hva kan jeg gjøre på fritiden?

Dette avhenger selvsagt av hva du liker å gjøre, men Nesna har mye å tilby innen idrett, musikk, teater, friluftsliv, svømming og skyting.Det beste med å bo på en mindre plass er at du er nært alt, ikke minst gode venner. Du vil nok se at mye av fritiden går til sosialt samvær med klassekamerater, matlaging, brettspill og gode samtaler. Dersom du vil vite mer om fritidstilbudene på Nesna kan du gå inn på:

Les mer om fritidstilbud her

Hvorfor må man betale skolepenger og hvor mye koster det?

KVN er en friskole og elevene må derfor betale skolepenger for å gå her. Skolen er godkjent etter privatskoleloven og får derfor tilskudd fra staten. Tilskuddet er beregnet ut fra hva det koster for en elev i den offentlige skolen. Private skoler får 85% av dette beløpet som tilskudd. Resten - inntil 15% - kan tas inn som skolepenger hos den enkelte elev. Som elev på KVN koster det ca. 1000 kr i måneden, regning vil bli sendt ut hver måned.

Les mer om skolepenger her.

Hvordan er det å få seg hybel på Nesna?

Nesna har i over hundre år hatt en stor andel hybelboere på grunn av Høgskolen i Nesna. Mange nesnaværinger har en hybel i huset som de leier ut, en kjellerleilighet eller et loft over garasjen. Men det er uansett en fordel å være tidlig ute. Dersom du ønsker å bo hos private utleiere kan du sjekke Facebook-gruppen "Oppslagstavle Nesna" for ledige hybler. Det beste med å bo på Nesna er at hybelprisene ikke er spesielt høye sammenlignet med byer.

Les mer om hybel og hybellivet her.

Hvordan er det å reise til/fra Nesna?

Nesna er en halvøy med gode buss- og fergeruter. Tettstedet henger sammen med Rana kommune og vi bor bare en times kjøring unna Mo i Rana. Mange av elevene på KVN kommer fra øyene hvor båt er en nødvendighet for å komme seg til og fra Nesna. Dette har vi på god erfaring med og opplever det ikke som problematisk.

KVN videregående skole