Kristen videregående skole - Nordland

Switch to desktop Register Login

Yrkesfag

Yrkesfag er for deg som liker å gjøre ting praktisk. Selv om det er en del teori i alle fag, vil yrkesfagene i stor grad legge vekt på praktisk kompetanse. Yrkesfag er fint om du ønsker å utdanne deg til et yrke i løpet av videregående, for eksempel Helsefagarbeider eller IKT-servicemedarbeider. Dersom du senere vil studere videre, gir yrkesfagene verdifull erfaring for senere høgskolestudier.

Underkategorier

VG1 Helse- og oppvekstfag

VG1 Helse- og oppvekstfag

Mulighetene er mange dersom du tar vg1 i helse og sosialfag. Førsteåret på helse og sosialfag er bygget opp med en halvdel helsefag og en del studieforberedende fag som kristendom, matematikk, engelsk, kroppsøving og norsk. Etter endt år kan du gå flere veier. Fortsetter du på KVN, kan du ta Helsearbeiderfag eller IKT-servicefag. En annen mulighet er å gå videre etter kun ett år på KVN. Etter vg1 kan du gå ambulansefag, barne- og ungdomsarbeiderfag, fotterapi og ortopediteknikk, hudpleie eller helseservicefag.

Vis artikler
VG2 Helsearbeiderfag

VG2 Helsearbeiderfag

Etter helse- og sosialfag Vg1, kan du fortsette med Vg2 Helsearbeiderfag. Dette er en yrkesutdanning, som samtidig gir muligheter til videre utdanning etter endt skoleår.

Helsefagarbeiderutdanningen innebærer 2 år på skole og 2år som lærling i bedrift. Bestått læretid og avlagt fagprøve fører til fagbrev som helsefagarbeider. I læretiden mottar du lønn. Helsefagarbeiderutdanningen er et godt utgangspunkt for videre helserelatert utdanning på høgskolenivå. Ved å ta påbygging til generell studiekompetanse er du kvalifisert til å søke utdanning på høgskolenivå.

Vis artikler
VG2 IKT-servicefag

VG2 IKT-servicefag

Opptakskravet til IKT-servicefag er at du har bestått førsteåret på videregående skole, uansett hvilket programfag du da fulgte. Som elev ved IKT-servicefag vil du lære bruk og drift av IT-løsninger. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper eller at du er spesielt datakyndig. Siden IT nå benyttes i alle yrker, vil IKT-servicefag gi deg nyttig kompetanse uansett hva du studerer senere. Du kan også ta læretid etter IKT-servicefag og oppnå fagbrev etter to år.

Vis artikler

Copyright by KVN 2012. All rights reserved.

Top Desktop version